Saturday, July 20, 2024
Nem csak balatoni hírek ..

Élvezzük végre balatoni nyaralásunkat alkohol nélkül is

Ramada Balaton Kategória: Szolgáltatás 2023.11.20.

A Balaton szerintem egy nagyon különleges hely Magyarországon belül, ami sok ember számára egy álmot jelent. Az én életemben azonban még nagyobb szerepet játszott ez az apró tó, mivel itt laktak a nagyszüleim és nagyrészt itt nőttem fel. Én voltam a kevés gyerekek egyike, aki láthatta a téli Balatont is. És őszintén, mindig is szerelmes voltam azokba az elhagyatott utcákba, mikor esett a hó.

Azóta is nagyon kedves emlékekkel gondolok vissza ezekre az időkre. Viszont sajnos most már pár éve elköltözött a nagymamám a Pilisbe. Utóbbi sem egy rossz hely és nagyon jókat lehet kirándulni, viszont nem tud versenyezni a Balatonnal, amihez több évtized emlékei kötnek. Ettől függetlenül az élet megy tovább és lehet, hogy egy nap nekem is lesz egy kis házam a tó mellett.

Addig azonban még rengeteg küzdelmet kell megvívnom. Sokat pedig magamon belül. Volt pár nehéz évem és sajnos sokszor nyúltam az italhoz. Nem akartam azonban, hogy ez a függőség tönkretegye az életemet, úgyhogy elkezdtem a neten „addiktológus győr” kapcsán keresgélni. Nemsokára megtaláltam a Felépülök nevű oldalt, ami szinte teljes mértékben megváltoztatta az életemet. Ezt pedig főleg azzal tudták elérni, hogy az egész felületük barátságos és hívogató volt.

Őszintén, korábban mindig azt éreztem, hogy egy teljes személyes vereség számomra az alkoholizmus, amiből nincs kiút. Ha pedig beismerem, akkor csak még több megalázás vár. A Felépülök azonban nagyon nem egy ilyen hozzáállással fogadott és rögtön azt érezhettem, hogy helyesen döntöttem, mikor rákattintottam a „addiktológus győrkiírásra. A rövid tájékoztatóból nem az jött le, hogy egy reménytelen betegként kezelnek engem, hanem egy sorstársként.

Mivel a Felépülök csapatát rengeteg felépült alkoholista alkotja. Ezen teljesen le voltam döbbenve. Alapból mikor az ember terapeutákról gondolkozik, azt hiszi róluk, hogy istenek, akik pontosan tudják, hogy miként érdemes kezelni az életüket. Ezzel azonban képesek voltak megmutatni nekem, hogy senki nem születik tökéletesen és ennek ellenére is olyan dolgokat lehet elérni, amikről korábban nem is mertünk volna álmodni. Külön tetszett az is, hogy mindenkiről olvashattam egy rövid ismertetőt is. Az internet rideg, személytelen világában az ilyen infók szinte aranyat érnek, hiszen így egy kicsit jobban fogjuk tudni, hogy milyen szolgáltatást veszünk igénybe.

Ez pedig a Felépülök oldalánál különösen fontos, mivel a legtöbbet ajánlott programjuk egy 28 napos bentlakásos elvonulás. Tudtam, hogy az életem megváltoztatásához valami drasztikus lépést kell megtennem, ezt pedig itt biztonságos körülmények között vihettem véghez. Nem érdekelt, hogy mennyibe kerül, vagy mennyi ideig tart, tisztában voltam vele, hogy ennél jobb ajánlatot nem fogok találni a neten. Különösen azután, hogy elolvastam mások véleményét a Felépülök csapatáról. Legnagyobb meglepetésemre még a zenész, Kiss Tibi is járt náluk, amitől még jobban felfogtam a szolgáltatásuk minőségét.

Nem volt több időm a halogatásra, úgyhogy fel is kerestem őket rögtön. A telefonban pont olyan kedvesek és odafigyelők voltak, mint minden másban, ami elérhető volt az oldalon. Nemsokára bele is kezdtünk a programba és rendkívül értékes tudást szereztem. Ez azonban semmi volt ahhoz képest, hogy milyen embereket ismertem meg és milyen barátokra tettem szert. Azóta már teljesen más az életem és tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehezen tudtam volna elérni ezt a békét a Felépülök segítsége nélkül. És hihetetlen, hogy az egész egy egyszerű „addiktológus győr” kereséssel kezdődött.