Tuesday, July 23, 2024
Nem csak balatoni hírek ..

Gondoljunk az autó csomagtartójára is

Ramada Balaton Kategória: Szolgáltatás 2021.07.29.

Általában nincsenek nagy elvárásaink a csomagtartó védelmére szolgáló tartozékokkal szemben, amilyen például egy csomagtértálca  is lehet. Elsősorban praktikus legyen, de és azért valamennyire azért dekoratív is. A választásnál azonban érdemes más szempontokat is figyelembe venni.

Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy hogyan használjuk a csomagtartót.

Gyakran olyan tárgyakat is szállítunk, amelyek károsíthatják vagy elszennyezhetik a csomagtér eredetiburkolatát.Bár hó vagy eső nem jut be a csomagtérbe, a csomagtértálca megbízható védelmet nyújt a szennyeződések és legfőképp a kiömlött folyadékokkal szemben.

Vásárolni általában mindannyian szoktunk és igen kellemetlen perceket tud okozni a kiömlött tej, vagy húslé. Ilyenkor, egy-két nem illendő szó is kiszalad a szánkon.

A jó minőségű csomagtértálca használatának számos előnye van.

  • megakadályozza a mechanikai sérüléseket, mint a karcolások és horzsolások
  • védelmet nyújt a nedvesség ellen

A jó csomagtértálca csúszásmentes, könnyen tisztítható a szennyeződésektől, és pontosan illeszkedik az adott járműmodellbe.Ilyenek a méretpontos csomagtértálcák, amelyeket minden gépjármű típushoz külön-külön fejlesztettek ki.Ezek a csomagtértálcák igazi gumiból készülnek, nem bocsátanak ki kellemetlen szagot, és ellenállnak különféle kémiailag aktív anyagoknak, ideértve a savakat, lúgokat és kőolajtermékeket.

A csomagtértálcákat nem kell speciális vegyszerrel mosni, vagy kezelni, elég a tiszta víz is. Könnyen eltávolíthatókés visszahelyezhetők a csomagtartóba és maga a tisztítás sem igényel sok időt.

Gumi csomagtértálca, vagy textil csomagtartószőnyeg?

Ha a csomagtartót ritkán használjuk és csak személyes tárgyakat szállítunk, akkor bátran választhatunk textilszőnyeg modellt is. Kopásállóak és jól felszívják a nedvességet. De aktív használat esetén tanácsos tartósabb és vastagabb szőnyeget választani.

Ha úgy döntünk, hogy az autó belső terébe új autószőnyegetvásárolunk, ne feledkezzünk meg a csomagtértálcáról sem, amelyre különösen nagy szükség van.