Friday, June 21, 2024
Nem csak balatoni hírek ..

Így használható és tárolható jól a stretch fólia

Ramada Balaton Kategória: Szolgáltatás 2024.04.12.

A stretch fólia nem csak egy szimpla csomagolóanyag. Ez egy elengedhetetlen eszköz a modern üzleti és logisztikai folyamatokban. Rugalmasságával, erősségével és környezetbarát tulajdonságaival a stretch fólia segíti abban, hogy biztonságosan és hatékonyan szállíthassuk termékeinket a világ minden tájára. Az alkalmazás során azonban fontos figyelemmel lenni a helyes használatra és tárolásra, hogy maximális előnyöket hozhassunk ki ebből a rendkívül hasznos csomagolástechnikai megoldásból.
A stretch fólia tulajdonságai és előnyei


A stretch fólia rendkívüli rugalmassága és szakítószilárdsága lehetővé teszi, hogy szorosan és biztonságosan rögzítse az árut, akár éles sarkokkal rendelkező termékeket is. Az átlátszósága esélyt ad az áruk könnyű azonosítására anélkül, hogy fel kellene bontani a csomagolást. Mivel vízálló, ezért védelmet nyújt a nedvesség ellen, ami különösen fontos lehet hosszabb tárolási időszakok vagy változékony időjárási körülmények esetén. Jó hír továbbá, hogy sok stretch fólia ma már újrahasznosítható anyagokból készül, ami csökkenti az ökológiai lábnyomot.

A stretch fólia alkalmazás és tárolás
A fólia megfelelő feszítése kritikus a hatékony védelem és stabilitás érdekében. A túl laza fólia nem tartja megfelelően a rakományt, míg a túl szorosan feszített károsíthatja a termékeket vagy magát a fóliát. Amennyiben a fólia hosszabb ideig lesz kitéve a napfénynek, UV-stabilizált kivitelt érdemes használni, ami még ilyenkor is megőrzi a rugalmasságát és erősségét. A stretch fólia hőmérséklet- és fényérzékeny lehet, így tárolása során kerülni kell a közvetlen napsütést és a forró helyeket, valamint az éles tárgyakkal is csak óvatosan a közelében.