Sunday, May 19, 2024
Nem csak balatoni hírek ..

Megismerhető könnyen a purhab kötési ideje

Ramada Balaton Kategória: Építkezés 2023.01.13.

A barkácsolás egy olyan művelet, amit elég sokan űznek bizonyos céllal. Vannak, akik annyira szakmailag kompetensek számos területen, hogy még a lakás körüli javításokat, felújításokat is maguk végzik el. Számukra kicsit sem ismeretlen a purhab kötési ideje, amit már gyakorlatból ismernek. A purhab egy igazán sokoldalú anyag, amit sok területen lehet hatékony bevetni. Előnyei közé tartozik, hogy remekül szigetel, jól viseli a természet hatásait, nedvességálló, de persze csak a megszilárdulása után. Az sem ritka, hogy a kertbe készítnek belőle dekorációs elemeket. Kifújva legalább a duplájára dagad meg reakcióba lépve a levegő nedvességtartamával.

A purhab kötési ideje ideális környezetben néhány óra. először a külső rétege kezd el megszilárdulni, majd ez a folyamat végbemegy a belsejében. Jobb inkább kicsivel több időt ráhagyni, ha nem sürgős a vágása, csiszolása. A szerkezete szivacsos. Tehát légbuborékokat tartalmaz, ami remek hőszigetelővé teszi. A purhab kötési ideje után már szinte bármilyen szerszámmal neki lehet esni. Késsel könnyen formázható. Az átfestése sem okoz gondot.

Azon túl, hogy a nyílászárók és a fal közötti rlsek kitöltésére használják leginkább, még a nagyobb áttörések eltüntetésére is kiválóan megfelel. A purhab kötési ideje legyen tehát előtérbe helyezve akárcsak az optimális körülmények megteremtése, ami gyorsítja azt. Egy kis benedvesítése a felületeknek növeli a tapadás és duzzadás hatásfokát. A hun.sika.com oldalon többféle purhab rendelhető meg kisebb és nagyobb tételben, amik segítik majd az elképzelések megvalósítását.