Friday, April 12, 2024
Nem csak balatoni hírek ..

Miért igyunk Aperolt nagy étkezések előtt?

Ramada Balaton Kategória: Webáruház 2021.09.06.

Ha étterembe megyünk, vagy akár vendégségbe, és több fogásos ebédre készülünk, akkor előfordulhat, hogy az első dolog, ami történik, hogy megkínálnak minket valamilyen aperitiffel. Ez általában valamilyen alkoholos ital szokott lenni és a célja, hogy serkentse a gyomornedveket és éhségérzetet keltsen bennünk, ha esetleg valamiért nem farkaséhesen érkeztünk volna meg. Ráadásul ez a kevés alkohol fel tudja lazítani a társaságot, hogy kevésbé feszengve kezdjünk neki az evésnek-ivásnak.

De mi az Aperol? Az Aperol is egy olyan ital, ami aperitifként van számon tartva. A fő összetevői a rebarbara, kínafa és tárnics. Az íze és illata eléggé hasonlít a Camparihoz, ami nem meglepő, tekintve, hogy ugyanaz a cég gyártja mind a két italt. Az aperitifek inkább száraz italok szoktak lenni és kevésbé alkoholosak, az Aperolnak pedig kevesebb az alkoholtartalma mint a Camparinak, viszont a cukortartalmuk ugyanannyi és az Aperol mégis kevésbé keserű.

Az Aperol egy népszerű alkoholos ital, könnyen lehet Aperol Spritzet készíteni belőle. A Spritzhez Prosecco bor, szóda és persze az Aperol kell.  Az Aperol nem számít ritkaságnak, viszonylag könnyű beszerezni. Az Aldiban, Tescoban és Sparban csakúgy hozzá lehet jutni, az árak különbségei akár az ezer forintot is elérhetik, így háromezer forinttól akár négyezer fölé is mehet az értéke. Nem csak a nagy bevásárlás alkalmával tudjuk beszerezni, az interneten körbenézve több helyet is találhatunk, ahonnan akár olcsóbban is beszerezhetjük, mint a bevásárlóközpontokból.

Hol kapható Aperol?

Az olcsó, jó minőségű alkoholok egyik legjobb fellelőhelye az italkereso.hu, ahol széles választékban nézelődhetünk és az Aperolon túl akár más jó aperitifeket is találhatunk. 200 ital webshop kínálata egy helyen, nézz szét mert rengeteg akció vár rád náluk.