Otthon is elkészthető a finom gofri
Vannak olyan jól bevált és közkedvelt finomságok, amik mosolyt csalnak mindenkinek az arcára, amint tálalásra kerülnek. Kétség kívül a gofri ebbe a kategóriába sorolható. A kiváló desszerttel szinte nem lehet betelni. Az évek során nagyon sokat változott ez a finomság. Van egy nagyon régi típusa, ami teljesen eltér a mostani gofri kivitelektől. Amikor még nem külön sütéssel készült a tésztája, mert az alapot egy egyszerű ostya adta, akkor a rá helyezett krémek segítségével lehetett formálni az ízvilágot leginkább. Manapság már teljesen evidens, hogy a gofri saját jellegű alapot kap, amit csokoládékrémmel, lekvárral, tejszínhabbal vagy ezek többrétegű kombinációjával szervíroznak. A sütés módja adja a lényeget. A gofri tészta elég könnyedén összeállítható.
Alig vesz többet igénybe ez a folyamat, mint 10 perc és máris lehet nekikezdeni a sütőbe való betöltésnek. Alapanyagait tekintve nincs semmi ördöngösség benne, hiszen lisztre, sütőporra, olajra, tejre, cukorra, sóra, tojásra és margarinra vagy vajra van szükség. A részletes készítési útmutatót megtaláljuk a receptneked.hu oldalon. A gofri nagyon gyorsan készre sül, így nem fog sok időt elvenni tőlünk a fantasztikus édesség megteremtése. Bátran csinálhatunk ebből a feladatból családi programot, ahol a gyerekek segítenek a tészta összeállításában vagy éppen a máz felvitelében. Ha szeretnénk megkönnyíteni a dolgunkat, akkor körültekintően készítsünk elő mindent, amire csak igény mutatkozik, majd vessük bele magunkat a gofri alkotásba. Egyetlen adagból jó néhány darab készíthető.